Welkom bij de Voedselbank Voorne aan Zee

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Dit doen wij ook in Voorne aan Zee. Om onze klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken wij samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Zo zorgen we er samen voor dat armoede wordt bestreden, voedseloverschotten verdwijnen en het milieu minder wordt belast.

Om de zelfredzaamheid van onze klanten te vergroten, werken we samen met lokale organisaties die onze klanten helpen om weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

Armoede in gemeente Voorne aan Zee

De energierekening stijgt, de huren gaan omhoog en ook de kosten van de dagelijkse boodschappen voelen we flink in onze portemonnee. Deze stevige wind neemt in kracht toe, zeker voor inwoners die net de eindjes aan elkaar kunnen knopen of voor wie dat al niet meer lukt. Zij begeven zich al langere tijd in stormachtig weer en fietsen dag in dag uit tegen de wind in.

Samen de storm trotseren

Alleen fietsen is zwaar maar de Voedselbank Voorne aan Zee is er om mensen, die onder de armoedegrens leven, een steuntje in de rug te geven. Dit doen we door te helpen met een aanvulling op de dagelijkse boodschappen. Onze voedselbank is geen gewone bank maar een bank met een heel andere instelling! Wij kennen geen aandeelhouders maar vrijwilligers en donateurs, die onze klanten helpen om samen de storm te trotseren. Elke week staat er een team van honderd vrijwilligers klaar om te helpen. En zo zorgen wij met elkaar ervoor dat er tenminste een paar keer per week een gezonde warme maaltijd op tafel staat en dat er wat ruimte overblijft om schulden af te lossen.

Dag in dag uit laten onze klanten weer hun kracht zien. Het actief werken aan het oplossen van schulden is een langdurig traject. Het gaat met vallen en opstaan en dan is het fijn, dat onze vrijwilligers klaar staan om te helpen.

Verspilling tegengaan

Voedselbank Voorne aan Zee helpt met voedselpakketten en steunen de armste mensen in onze regio. Wij halen ons voedsel bij het regionaal distributiecentrum in Rotterdam, voedselbank Spijkenisse en lokale bedrijven. We kopen liever geen voedsel. Alle beschikbare voedingsmiddelen worden geworven door het distributiecentrum in Rotterdam, door de Nederlandse koepelorganisatie en door onze eigen voedselverwervers. De klanten kunnen in de supermarkt de producten halen.

Samen sterk. Zeker 100 vrijwilligers staan zes dagen per week klaar om onze klanten te voorzien van voedsel.