Ook in gemeente Voorne aan Zee leven mensen rond de armoedegrens. Onze voedselbank staat klaar voor mensen die in de financiële problemen zijn geraakt. Rond de 250 klanten krijgen wekelijks een steuntje in de rug in een periode waarin ze het financieel heel slecht hebben. Het streven is om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 25 producten, afgestemd op de grootte van het gezin.

Waarom de voedselbank steunen?

Alle voedingsmiddelen geven wij gratis uit aan onze klanten. Geen van onze vrijwilligers wordt betaald. Wel maken wij kosten bijvoorbeeld voor de diesel van onze busjes en de huur van onze locatie. Ook kopen wij voedsel in als er te weinig verse groenten zijn. Zo proberen wij altijd eten te geven die valt in de schijf van vijf.

Ook heeft de voedselbank Voorne aan Zee een ANBI status. (Algemeen Nut Beogende Instelling). Donateurs mogen hun giften aan onze stichting binnen de grenzen van de wet aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Financiële steun

Regelmatig organiseert de voedselbank acties om (houdbare) producten in te zamelen. Om klanten van een gebalanceerd voedselpakket te voorzien met eten zijn deze producten hard nodig. Met uw donatie kunnen wij rijst, pasta, ontbijtgranen en potten groente inkopen of betalen wij de kosten voor het vervoer en onderhoud van de busjes. Zo houden wij de voorraden van onze voedselbank op peil. Voor 5 euro help je al een gezin aan eten!

Online doneren

Wilt u eenmalig een donatie geven? Dat kan eenvoudig met iDeal. Via onderstaande link kunt u rechtstreeks online doneren:

Periodieke schenking doen

Stichting Voedselbank Hellevoetsluis heeft de ANBI-status en schenkingen zijn aftrekbaar bij de belastingaangifte. U kunt hier het donatieformulier downloaden en een uitgebreide uitleg lezen over een schenking.

Daarna kunt u contact opnemen met de penningmeester via het mailadres:
penningmeester@voedselbankvoorneaanzee.nl

Overboeking

U kunt ons financieel steunen met een bijdrage voor de kosten die we maken voor bus en vrachtwagen (brandstof, verzekering en belasting). Wekelijks rijden we naar het distributiecentrum in Rotterdam waar we voedingsmiddelen ophalen en bij een aantal tuinders in de regio halen we wekelijks groenten op.

U kunt uw gift rechtstreek overmaken op bankrekeningnummer NL35RABO 01251.88.110 t.n.v. Stichting Voedselbank Hellevoetsluis

Reclame op de bus

Ook is er de mogelijkheid om reclame op onze bus te laten zetten. De bus rijdt regelmatig naar Rotterdam, Spijkenisse en in Hellevoetsluis. Dus velen zullen uw reclame zien. Neem hiervoor contact op via penningmeester@voedselbankvoorneaanzee.nl

Voedsel doneren

Veel lokale ondernemers weten de weg naar de voedselbank te vinden. Zij helpen door het doneren van voedsel. Wilt u voedsel doneren of heeft u vragen daarover dan kunt u alle dagen contact opnemen met onze voedselverwerver telefoon 06 45 37 32 58

Ook kunt u voedselbank Buddy worden. Wij zijn enorm geholpen als we op structurele basis voedsel aangeleverd krijgen. Daarom zoeken wij Voedselbank Buddy’s. Een Voedselbank Buddy is iemand die zijn of haar bedrijf, instelling of organisatie wil overtuigen om samen te werken met de voedselbanken.

Die samenwerking bestaat heel concreet uit het op structurele basis doneren van goed voedsel aan de voedselbanken. Klik hier voor de brochure met meer informatie over Voedselbank Buddy’s.

Kom in actie!

Wil jij zelf in actie komen voor de voedselbank? Dat kan met onze Kom in actie pagina! Zo kun je een sponsorloop of een andere leuke actie verzinnen om geld op te halen. Al het gedoneerde geld gaat naar de voedselbank Voorne aan Zee.

Winkelacties

Regelmatig houden wij winkelacties in de lokale supermarkten in Voorne aan zee.

Voedsel doneren